Секретар Скупштине

image_pdfimage_print

РУЖИЦА ЂОРЂЕВИЋ

Ruzica Djordjevic

     СЕКРЕТАР СКУПШТИНЕ ГРАДА НИША

 

РУЖИЦА ЂОРЂЕВИЋ рођена је 02. марта 1962. године у Врању.  Завршила је Основну школу „21. Мај“ и Гимназију „Бора Станковић“ у Нишу. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Нишу.

Професионалну каријеру започела је 1994. године, двогодишњим радом у Окружном јавном тужилаштву у Нишу. Након тога, успешно је обављала послове правног заступника у области привреде, а затим и послове секретара и директора у друштвеном предузећу.

Кратко време бавила се правним пословима из области адвокатуре у сопственој адвокатској канцеларији, да би 2005. године била изабрана за начелника Управе за дечију, социјалну и примарну здравствену заштиту. Од 2008. године радила је као шеф одсека за примарну здравствену заштиту.

Почетком 2014. године постављена је за помоћника начелника за здравствену заштиту, да би крајем исте године била именована и за Саветника за заштиту права пацијената Града Ниша.

Осим наведеног, обављала је и послове координатора Града Ниша на пројекту „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“, као и послове координатора Града Ниша за социјалну и здравствену заштиту при Сталној конференцији градова и општина.

Јуна 2016. године постављена је за секретара Скупштине Града Ниша и ту дужност је обављала до августа 2020. године.

Положила је правосудни испит. Говори руски и немачки језик.

Ружица Ђорђевић је удата и мајка једног детета.

Ружица Ђорђевић је у  августу 2020. године изабрана  за секретара Скупштине града у новом сазиву.