Секретар Скупштине

image_pdfimage_print

РУЖИЦА ЂОРЂЕВИЋ

Ruzica Djordjevic

       Рођена је 02. марта 1962. године у Врању. Завршила је основну школу и гимназију „Бора Станковић“ у Нишу. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Нишу и положила правосудни испит Министарства правде РС. Говори руски и немачки језик.
         Професионалну каријеру започела је 1994. године, двогодишњим радом у Окружном јавном тужилаштву у Нишу. Након тога, успешно је обављала послове правног заступника у области привреде, а затим и послове секретара и директора у друштвеном предузећу.
        Кратко време бавила се правним пословима из области адвокатуре у сопственој адвокатској канцеларији, да би 2005. године била изабрана за начелника Управе за дечију, социјалну и примарну здравствену заштиту. Од 2008. године радила је као шеф одсека за примарну здравствену заштиту.
        Почетком 2014. године постављена је за помоћника начелника за здравствену заштиту, да би крајем исте године била именована за Саветника за заштиту права пацијената Града Ниша.
       Осим наведеног, обављала је и послове координатора Града Ниша на пројекту „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“, као и послове координатора Града Ниша за социјалну и здравствену заштиту при Сталној конференцији градова и општина у току последње три године.
         Од 29.06.2016. постављена је за Секретара Скупштине Града Ниша.
         Ружица Ђорђевић је удата и мајка једног детета.