Градоначелник

image_pdfimage_print

Визија:

Као трећи град по величини у Србији и доминанти развојни, економски и културни центар југоисточне Србије, Ниш представља град капиталних пројеката, великих потенцијала и још већих шанси.

Много је разлога због којих Ниш данас представља идеалну инвестициону дестинацију. Одлична геостратешка позиција града – вековна капија Европе и Азије, снажан интелектуални капитал, културни и природни ресурси, као и дефинисана помоћ локалне заједнице, јасно истичу Ниш на мапи потенцијалних српских инвестиционих центара.

Као некадашња балкански центар електронике, али и савремена метропола која озбиљно претендује да постане српска престоница напредних технологија 21. века, ми представљамо поузданог партнера који има довољно искуства и енергије да сваки проблем претвори у нову шансу.

Пред собом имамо јасно дефинисане циљеве. Ми желимо да побољшамо квалитет живота наших грађана, да унапредимо пословни амбијент и оснажимо инвестициону климу, да сачувамо свој идентитет, али и развијамо у складу са глобалним и европским стандардима, да обогатимо културни и јавни живот, оснажимо туристичке потенцијале – и царски град представимо у најбољем светлу!

Ја  сам дубоко уверен да ћемо у томе и успети.

Биографија:

ДАРКО БУЛАТОВИЋ

Дарко Булатовић, дипломирани правник, рођен је 13. новембра 1967. године у Подгорици.

Завршио је гимназију, Школу резервних војних официра, а потом и Вишу војну школу Војне академије у Београду и стекао чин потпоручника ЈНА.

Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Нишу.

Своју професионалну каријеру градио је од командира групе, одељења, вода и чете специјалних јединица ЈНА, до управника Војно истражног затвора III армије Војске Југославије, вршиоца дужности управника Централног војног затвора Војске Југославије – Војске Србије.

За свој рад у војсци више пута је награђиван и оцењиван највишим оценама од стране претпостављених старешина.

Председник ФК ”Раднички” у Нишу био је у током 2013. и 2014. године, када је овај клуб и добио највеће признање Града Ниша, награду ”11. јануар”.

Функцију генералног директора ПД ”Југоисток” обављао је у периоду од 2014. до 2016. године.

Оснивач је Српске напредне странке и члан Главног одбора. Биран је за одборника у Скупштини Града Ниша и Скупштини Градске општине Црвени Крст.

Функцију председника Градске општине Црвени Крст обављао је у периоду од 2012. до 2014. године.