Подршка локалном одрживом развоју у јужној Србији

image_pdfimage_print

Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

У циљу пружања помоћи младим незапосленим људима да побољшају своје пословне вештине или се оспособе да започну сопствене пословне активности, Град Ниш се определио за учешће у пројекту “Подршка локалном одрживом развоју у јужној Србији“.

Пројекат се састоји у пружању подршке локалном развоју у јужној Србији са главним циљем повећања запослености младих кроз отварање најмање 400 нових радних места, обезбеђивање 320 донација просечне вредности 2000 евра за старт-ап бизнисе, организовање пословних и стручних обука, стручне праксе у приватним фирмама, сајмове запошљавања младих.

Пројекат, чија је укупна вредност 1.401.175,00 евра, спроводи се у Нишу, Врању, Бујановцу, Прешеву, Пироту и Гаџином Хану, а вредност пројекта за Град Ниш износи 350.000 евра.

Компоненте Пројекта које се односе на Град Ниш састоје се у донацији опреме-материјала за 80 старт-ап бизниса, организовање 80 бизнис и 40 стручних обука, организовање стручне праксе за 10 полазника, обезбеђење грант-кредит шеме за 10 клијената, као и организовање сајма запошљавања младих.

Пројекат спроводи немачка хуманитарна организација HELP која на територији Србије спроводи социо-економске програме од 2002. године.

Реализацијом овог пројекта постиже се запошљавање младих, подизање њиховог животног стандарда, стварају се могућности да сами издржавају чланове својих породица, а истовремено се врши промоција локалног процеса демократизације кроз блиску сарадњу јавног и цивилног сектора.

Пројекти:

  • Пројекат: “Подршка локалном одрживом развоју у јужној Србији”

Дешавања:

  • ГРАД НИШ НАСТАВЉА САРАДЊУ СА НВО ХЕЛП