Заменица Градоначелнице

image_pdfimage_print
 
социјална заштита ДУШИЦА ДАВИДОВИЋ

Похађала основну школу “Вожд Карађорђе” и гимназију “Светозар Марковић” у Нишу.

По струци је дефектолог.

Студије је завршила на Дефектолошком факултету у Београду на смеру Поремећаји и корекција вида.

Осамдесетих година радила је у Специјалној школи Бубањ у Нишу, а потом и у Дому здравља Ниш, када постаје и приватни предузетник.

Својевремено је као чланица Градског већа Града Ниша обезбедила донацију за два обданишта на сеоском подручју, донацију породице Карађорђевић и Британске краљевске породице.

Без и једног динара градских пара, захваљујући одличној сарадњи са Министарством рада републике Србије и бројних донатора успела је да у Нишу,  изгради  прву Регионалну сигурну кућу у Нишу за жене и децу жртве породичног насиља.

Са тимом сарадника допринела је отварању Регионалног центра за породични смештај и усвојење, 3.таквог типа у Србији.

Захваљујући њеном ангажовању у социјалној заштити и пројекту чији је она била аутор ,  Конгрес Савета  Европе наградио је Град Ниш  2011.године признањем   за изузетност урађеног пројекта  чиме је наш град, као једини на Балкану приступио  Европској мрежи градова по мери деце.

2010. у Стразбуру именована је од стране Савета Европе за известиоца о документу  о спречавању најтежих облика насиља над децом.

Прошле године је у Стразбуру личним анагжовањем и подношењем амандмана успела да спорни део текста документа Конгреса савета Европе о интерно расељеним и избеглим лицима на простору Европе о наводном кршењу људских  права расељених лица у Србији, избрише.

Тиме је осујећен покушај појединих европских институција да прикажу лажно кршење људских права на територији наше земље.

Душица Давидовић је удата, мајка двојице синова и бака унуке Миле.