Почасни конзули

image_pdfimage_print

Почасни конзули

Град Ниш, после престонице, има најбројнији дипломатски кор у Србији. Дипломатске агремане добило је петоро угледних Нишлија, који су стекли звање почасног конзула. Велика Британија, Мађарска, Француска, Словачка и Аустријa изабрале су Нишлије за своје почасне конзуле, ценећи њихово залагање и допринос јачању веза и сарадње у разним областима са тим државама.

Почасни конзули у вршењу своје функције активно доприносе унапређењу пријатељских односа са државом коју заступају, и у сарадњи са сталном мисијом те државе, помажу развој билатералних контаката и веза у свим областима од узајамног интереса.


Почасни конзул Велике Британије проф. др Петар Бошњаковић

Petar Bošnjaković

 Професор Петар Бошњаковић је угледни радиолог у Клиничком центру Ниш. Први је Нишлија почасни конзул, који је дипломатски агреман као дипломата Велике Британије добио 2006. године.

моб: 063/408-224
е-пошта: petarbos@eunet.rs

https://www.gov.uk/world/serbia


 Почасни конзул Републике Мађарске – Милоје Бранковић

Miloje Branković

 Милоје Бранковић је успешан нишки привредник и власник једне од најуспешнијих нишких фирми “Еkотраде”. Мађарска амбасада га је 2009. године именовала за почасног конзула.

Контакт телефон:: 063/402-147
е-пошта: micabrankovic@yahoo.com

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/h


Почасни конзуларни агент Републике Француске – Саша Миљковић

Saša Miljković

Саша Миљковић, рођени Парижанин. Економиста је са вишегодишњим  искуством рада у Европској комисији, као и са медијима и цивилним сектором. Почетком децембра 2009. године именован је за конзуларног представника Републике Француске у Нишу.

Контакт телефон:: 065/465-7317; 066/852-8008
е-пошта: sacha.miljkovic@gmail.com

https://rs.ambafrance.org/


Почасни конзул Републике СловачкеСтела Јовановић

Stela Jovanović

 Нишлијка Стела Јовановић је лингвиста са дугогодишњем искуством у новинарству. На функцији почасног конзула Републике Словачке је од јануара 2010. године.

Контакт телефон: 063/418-411
е-пошта: stelaj57@gmail.com

http://www.belehrad.mfa.sk/web/sk


Почасни конзул Републике Аустрије– Горан Јовановић

Goran Jovanović

Горан Јовановић је један од оснивача и власника аустријско-српске фирме ”Тагор”. Аустријска амбасада га је именовала за  почасног конзула Републике Аустрије 2017. године. Конзулат Републике Аустрије се налази у просторијама ове фирме, у комплексу Електронске индустрије у Нишу.

Контакт телефон: 063/478-510

е-пошта: goran.jovanovic@tagor.rs

https://www.bmeia.gv.at/oeb-belgrad/