Канада

image_pdfimage_print

2006 – 2009

  • Канадска влада, преко Канадске агенције за међународну сарадњу (ЦИДА) финансира Пројекат политике примарне здравствене заштите на Балкану у Републици Србији и Босни и Херцеговини. Пројекат спроводи конзорцијум Канадског друштва за међународно здравље (Canadian Society for International Health-CSIH) и Универзитета Квинс Qeen’s University- QU) уз подршку тима  са искуством и знањем из области примарне здравствене заштите и људских ресурса у здравству. Владе две земље су главни партнери у Пројекту.  У Србији, кључни партнер је Министарство здравља. Корисници Пројекта су органи власти на свим нивоима, локалне самоуправе задужене за установе примарног здравства, здравствени радници и корисници здравствене заштите.
  •  2. априла 2009. год. у нишком Дому здравља представљен Нацрт стратегије за примарну здравствену заштиту у Србији. Стратегија би требало да створи оквир за унапређење здравствене заштите до 2015. год.

2005

  • У Нишу је одржана 2. међународна конференција канадских студија у организацији Југословенске асоцијације за канадске студије,чланице Средњеевропске асоцијације за канадске студије и Филозофског факултета Универзита у Нишу.

2000

  • Амбасада Канаде у Београду одобрила је донацију од 66.000 немачких марака  за набавку опреме (клупа, столица и компјутера) за основне и средње школе у Нишу. Намештај за школе набављен је од локалне фирме ЕИ ДОО Метал Ниш.