Португалија

image_pdfimage_print

2011

  • Делегација Министарства животне седине и просторног планирања Португала, на челу са министарком Дулсе Пасаро, посетила је Град Ниш. Делегација је приликом своје посете Србији разговарала и са градским властима Београда и Новог Сада, а планирано је и потписивање Меморандума о разумевању између Министарства животне средине и просторног планирања Републике Србије и Министарства животне средине и просторног планирања Португала, којим ће се утврдити циљеви, области и модалитети будуће сарадње.
    Представници Града Ниша, на челу са градоначелником Милошем Симоновићем, министарки Пасаро представили су капацитете Града Ниша и активности које се спроводе у области водоснабдевања, третмана отпадних вода, управљања чврстим отпадом и у области просторног планирања, као и о досадашњим резултатима сарадње са компанијом Parque Expo.

2010

  • Град Ниш је посредством Амбасаде Португала, средином 2010. године отпочео сарадњу са Parque Expo, реномираном португалском државном компанијом, са којом су представници Града и јавних предузећа заједно разрадили три основне пројектне идеје за даљу сарадњу: прославу 1700 година Миланског едикта, ревитализацију и планирање простора и изградња на локацији касарне у Пантелеју и урбанистичка ревитализација простора након измештања железничке пруге из центра града.