Саша Живић

image_pdfimage_print
sasazivic

САША ЖИВИЋ

Саша Живић рођен је 1971. године у Нишу.

Основну школу и гимназију завршио je у Нишу.

Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитету у Нишу 1998. године.

Специјализацију из опште хирургије завршио је 2004. године. Звање магистра медицинских наука стекао је из области васкуларне хирургије 2006. године.  У току је стицања звања доктора медицинских наука из области кардиохирургије и субспецијалисте кардиохирургије на Медицинском факултету Универзитету у Београду.

Од 1999. године ради у Клиничком центру Ниш, где је обављао функцију шефа Одсека за болести вена и начелника Одељења за специјалистичке, консултативне и дијагностичке предлоге. Од 2012. године је помоћник директора Клинике за васкуларну хирургију Клиничког центра у Нишу. Члан је већег броја међународних ”бордова” у области васкуларне хирургије, као и рецензент у интернационалним стручним часописима.

У периоду 1986. – 1990. био је члан ужег председништва ССОС за Општину Ниш. 1987. изабран је за делегата Скупштине општине Ниш у Друштвено – политичком већу. Био је члан Комисије информисање Скупштине града Ниша у периоду 2008. – 2012. године.

У периоду 2013. – 2016. године обављао је функцију помоћника градоначеника.

Добитник је награде ”11. јануар” 2010. године као део тима за имплеметацију пројекта ”Увођење и развој кардиохирургије у КЦ Ниш ”. Оснивач је Социјалистичке партије Србије у Нишу.

Ожењен, отац двоје деце.