Александар Стојичић

image_pdfimage_print

Александар Стојичић

Градски већник

 

Основну и средњу школу завршио је у Нишу, као и специјалистичке студије на Академији техничко-васпитачких струковних студија у Нишу. На ДИФ-у  је завршио стручно оспособљавање за оперативног тренера борења. Лиценцирани тренер од стране ММА Савеза Србије.

Као такмичар, тренер и организатор домаћих и међународних такмичења, у борилачким спортовима активан је пуних петнаест година.

У Русији је као члан наше репрезентације, освојио бронзану медаљу, 2012. године на првенству Србије у кикбоксу, бронзану медаљу на првенаству Србије које је организовао Рвачки Савез Србије. 2014. године на првом ММА државном првенству. Освојио је златну медаљу и био једини првак са југа Србије, 2015. године постао је ММА вице шампион Србије.

Један од највећих резултата је друго место на Немачкој листи најбољих бораца лаке категорије и први изазивач за појас најпрестижнијег такмичења у Немачкој.

Припреме за мечеве, обуку, инструкторске и студијске курсеве похађао је широм Европе и света. У току професионалне каријере која траје од 2016. године, био је у најбољем клубу у Шкотској у Единбургу и Глазгову и радио је са најбољим тимом месецима. У Немачким градовима Штутгард, Франкфурт, Улм, Карлсруе похађао је семинаре рвања, бокса, кикбокса, тренинга снаге и издржљивости. У Швајцарској у Цириху провео је више месеци на усавршавању. На Балиу и Индонезији провео месец дана радећи са најистакнутијим такмичарима борења азијског региона.

Поред ММА каријере носилац је црног појаса бразилске dziu dzice. Његова тренерска каријера усмерена је на изградњи аматерске инфраструктуре у борилачком спорту.

Данас је тренер ММА спорта и бразилске dziu dzice, спортистима у Србији и широм Европе.

Александар Стојичић је ожењен и отац једног детета.