Бранислав Качар

image_pdfimage_print

Бранислав Качар

Градски већник

Бранислав Качар рођен је 26. септембра 1990. године у Зеници, у Босни и Херцеговини.  Дипломиран је  инжењер заштите животне средине.

Током студија, од 2012. до 2014. године обављао је функцију потпредседника Студентског парламента Факултета заштите на раду.

Радну каријеру започео је у ЈКП „Наисус“ Ниш, а 2015.године прелази  у ЕПС, ОДС „ЕПС Дистрибуција“.

У 2015. и 2016. години обављао је функцију потпредседника Фудбалског клуба „Раднички“ Ниш, а за делегата Скупштине Фудбалског савеза Србије изабран је у марту 2016. године.

Године 2015. организовао је највећи кик-бокс турнир у Србији „Naissus fight night“.

Јула 2016. године изабран је за Члана Градског већа, задуженог за омладину и спорт.

У току четворогодишњег мандата, кроз инициране и подржане активности, радио је на унапређењу јавног здравља, истицању свих вредности здравих стилова живота, унапређењу спортско-рекреативних активности деце, младих и грађана, као и других спортских активности које су у функцији унапређења психофизичких способности грађана, стварању услова за изградњу и одржавање спортских објеката, подстицању и подршци раду спортских организација и обезбеђивању услова за тренинг и такмичење спортиста, подстицању спортских активности лица са инвалидитетом. Значајно је унапредио сарадњу са школама и Универзитетом у циљу интензивирања образовних и васпитних садржаја, стварања услова за спровођење ваннаставних спортских активности ученика и студената, подстицања истраживачко-развојног, васпитно-образовног и стручног рада у спорту на научним основама, као и медијској промоцији спорта.

За време свог четвороргодишњег мандата, Бранислав Качар био је организатор значајних домаћих и међународних спортских такмичења, као што су: Davis CUP, Куп Радивоја Кораћа, Европско првенство у кошарци за жене и многа друга светска и европска такмичења чији је домаћин био Град Ниш.

Добитник је многобројних признања за допринос развоју и унапређењу спорта, као и специјалног признања које додељује Удружење спортских новинара Ниша.

Члан је Српске напредне странке.