Привреда

image_pdfimage_print

Регион јужне Србије има највише неискоришћених потенцијала, а како ће у наредном периоду бити стециште великих државних капиталних пројеката, очекује се да ће потенцијални инвеститори пронаћи свој интерес да уложе капитал.

Нишки регион се налази на важној раскрсници путева између Европе и Азије, јер повезује централну и западну Европу са Грчком и Турском. Ту је значајно археолошко налазиште римског града Медијана из IV века н.е., где је рођен славни римски император Константин Велики. Захваљујући положају и богатој природи шире околине, Ниш има изузетне туристичке потенцијале у чему предњаче Нишка Бања и бројна излетишта на обронцима Старе и Суве планине.
Представљањем конкретних пословних прилика и примера успешног пословања, промоцијом привредних потенцијала са тежњом да сваки проблем претвори у пословну шансу, град Ниш ће на најбољи могући начин повезивати представнике власти, приватног и НВО сектора, и тако утицати на стварање повољнијег и подстицајнијег амбијента како за домаће тако и за стране инвестиције.

Град Ниш биће добар домаћин страним и домаћим инвеститорима и у најбољем светлу ће представити царски Ниш, град који је спреман да прихвата нове идеје и пословне планове и који има шта да понуди потенцијалним инвеститорима.

Град Ниш је усвојио основне принципе модерне локалне администрације који подразумевају ефикасну, доступну и поуздану локалну самоуправу.

Формирани су:

Погледајте: Локације за инвестиције

Добродошли у Ниш!

Најбоље окружење и услови за покретање бизниса

Инвестиционе могућности

Снажна подршка локалне самоуправе

Велики потенцијали