Skupština Grada Niša

image_pdfimage_print

Adresa: Nikole Pašića br. 24, 18000 Niš
Telefon: 018/504 – 422
Faks: 018/504 – 424
E-mail: skupstinagrada@gu.ni.rs
Web sajt: https://skupstinanisa.rs/

Skupština Grada je najviši organ Grada koji vrši osnovne funkcije lokalne vlasti,  utvrđene Ustavom, zakonom i Statutom.

Skupštinu čine odbornici,  koje biraju građani na neposrednim izborima,  tajnim glasanjem,  u skladu sa zakonom i Statutom Grada.

Skupština Grada je konstituisana izborom predsednika Skupštine i postavljenjem sekretara Skupštine.  Skupština Grada Niša ima 61  odbornika. Sastav Skupštine Grada Niša možete videti ovde, a pitanja niškim odbornicima možete poslati preko sledećeg formulara.

Skupština Grada osniva stalna radna tela, kao i povremena radna tela za razmatranje pitanja iz njene nadležnosti koja daju obrazloženo mišljenje na predloge propisa i odluka koje donosi Skupština .

Sednice Skupštine Grada saziva predsednik Skupštine po potrebi, a najmanje jedanput u tri meseca.

 

SASTANAK SA ŠEFOVIMA ODBORNIČKIH GRUPA

09.10.2020.

Danas je predsednik Skupštine Grada Boban Džunić održao redovan sastanak sa šefovima odborničkih grupa. Razmatran je predlog dnevnog reda 5. sednice Skupštine Grada, koja je zakazana za sredu, 14. oktobar 2020. godine.

 

 

PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA BOBAN DŽUNIĆ GOST EMISIJE „OTVORENA VRATA“ RTV BELAMI

25.9.2020. godine

 

Predsednik Skupštine grada  Boban Džunić gostovao je u emisiji ,,Otvorena vrata“ RTV Belami

Govorio je o funkcionisanju gradskog parlamenta, rasporedu mandata i saradnji  između zakonodavne i izvršne vlasti, saradnji sa svim odborničkim grupama ali i o planovima za unapređenje i modernizovanje rada lokalnog parlamenta, na zadovoljstvo sugrađana koji su ukazali poverenje svojim predstavnicima u Skupštini Grada Niša.

 

 

 

ODRŽANA  DRUGA SEDNICA ODBORA ZA ADMINISTRATIVNA PITANJA

16.9.2020. godine

Danas je u Skupštini Grada Niša Odbor za administrativna pitanja održao svoju drugu sednicu. Razmatrana su i doneta rešenja koja  regulišu  administrativna pitanja iz oblasti  prava  i dužnosti iz radno-pravnih odnosa  izabranih, postavljenih i imenovanih lica.

 

PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA BOBAN DŽUNIĆ PRISUSTVOVAO OBELEŽAVANJU SLAVE „SABOR SRPSKIH SVETITELJA” OPŠTINE PALILULA

14.9.2020. godine

Gradska opština Palilula, obeležila je 13.septembra, u Svetinikolskoj crkvi, svoju slavu “Sabor srpskih svetitelja”.

Slavskom okupljanju, koje je održano uz ograničen broj gostiju uz primenu mere zaštite, prisustvovao je predsednik Skupštine Grada Niša i nekadašnji predsednik opštine Palilula Boban Džunić, kao i predstavnici gradskih opština.

Protojerej stavrofor i rektor Bogoslovije Milutin Timotijević sa sveštenstvom niške eparhije obavio je tradicionalni obred „rezanja slavskog kolača“. Goste je pozdravio predsednik opštine Bratislav Vučković. Domaćin ovogodišnje slave bio je Aleksandar Ždrale. Ovaj važan dan za opštinu Palilula obeležava se od 2005.godine.

 

PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA BOBAN DŽUNIĆ  – GOST TELEVIZIJE ZONA

11.9.2020. godine

Predsednik Skupštine Grada Boban Džunić bio je gost Televizije Zona. Povod gostovanja bila je upravo održana treća sednica niškog parlamenta, kao i  pregled realizovanih aktivnosti na samom početku mandata. Pojašnjavajući proceduru rada institucije koju vodi, predsednik Džunić je istakao da je od presudne važnosti saradnja organa zakonodavne i izvršne vlasti, a da je lično veoma zadovoljan sadašnjim načinom njihovog međusobnog funkcionisanja.

Predsednik je najavio skorašnje formiranje ostalih skupštinskih radnih tela – komisija  i saveta, kao i da će se nastaviti sa implementacijom projekta E-parlament koji će doprineti odgovornom, efikasnom i transparentnom radu Skupštine Grada Niša. U skladu sa tim, predsednik je istakao da je Skupština Grada otvorena za sve inicijative i pitanja, kako medija, tako i svih građana, čiji su interesi glavna smernica u radu najvišeg zakonodavnog organa Grada, podrazumevajući poštovanje svih odredaba Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave u Nišu.

Gostovanje možete pogledati ovde:

 

ODRŽANA  TREĆA  SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

9.9.2020. godine

Danas je održana treća sednica Skupštine  Grada  Niša. Zasedanje, na čijem je dnevnom redu bilo devet tačaka,  i ovoga puta održano je  u sali Oficirskog doma, zpog poštovanja epidemioloških mera i preporuke Štaba za vanredne situacije Grada Niša.

Na sednici je usvojen  završni račun grada Niša  koji je, kako je predsednik Skupštine Grada Boban Džunić u obraćanju novinarima obrazložio, u skladu sa članom  82 Poslovnika o radu Skupštine  uvršten kao tačka dnevnog reda po hitnom postupku,   s obzirom na to da je rok za njegovo donošenje 11.9.2020. godine, a da je Izveštaj Državne revizorske institucije, koji je sastavni deo pomenute odluke, stigao  dana 7.9.2020. godine.

Što se tiče dopune Odluke o komunalnom redu, predsednik Džunić je istakao da se predloženom dopunom usaglašava  radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Niša, dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti KOVID 19, sa radnim vremenom tih objekata propisanim podzakonskim aktom Vlade Republike Srbije.

Takođe, na današnjoj sednici doneta su rešenja o imenovanju glavnog urbaniste Grada Niša, obrazovanju Komisije za planove i rešenje o obrazovanju Štaba za vanredne situacije Grada Niša.

ODRŽAN SASTANAK ŠEFOVA ODBORNIČKIH GRUPA

7.9.2020. godine

Danas je u Skupštini Grada Niša predsednik Skupštine Grada Boban Džunić održao sastanak sa  šefovima odborničkih grupa. Sednici su prisustvovali Zvezdan Milovanović, šef Odborničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ- ZA NAŠU DECU, prof. dr Mile Ilić, šef Odborničke grupe IVICA DAČIĆ – SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE, JEDINSTVENA SRBIJA – DRAGAN MARKOVIĆ PALMA,  Dragoslav Ćirković, šef Odborničke grupe NIŠ MOJ GRAD, Nikola Marinković, šef Odborničke grupe SPAS NIŠ i Slavoljub Savić, šef Odborničke grupe PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA SRBIJE – PUPS.

U okviru razgovora o planiranim tačkama dnevnog reda zasedanja 3. sednice Skupštine grada Niša, zakazane za sredu 9. septembra 2020. godine,  predsednik Džunić je istakao otvorenost za sve predloge kojima bi se unapredio budući rad niškog parlamenta.

Osim postojanja dobre i konstruktivne saradnje sa izvršnim delom vlasti, predsednik Džunić je naglasio da skupštinska služba stoji na raspolaganju svim odborničkim grupama u pogledu stručne pomoći i podrške u radu svih odbornika.

 

KONSTITUISAN  ODBOR ZA MANDATNO-IMUNITETSKA PITANJA

3.9.2020. godine

U  Skupštini Grada Niša, 3. septembra 2020. godine, održana je konstitutivna sednica Odbora za mandatno-imunitetska pitanja. Predsednik ovog skupštinskog radnog tela je  mr Rade Rajković, a njegovi članovi su Goran Milosavljević, Mima Živković, Ivan Krstić, Zoran Janković, Dušan Todorović i  Uroš Vukanović.

Osim upoznavanja sa Pravilnikom o radu, Odbor je usvojio predlog odluke o  potvrđivanju mandata novoizabranim odbornicima Skupštine Grada Niša i dostavio Skupštini Grada na odlučivanje.

 

KONSTITUISAN  ODBOR ZA ADMINISTRATIVNA PITANJA

31.08.2020. godine

Prva sednica Odbora za administrativna pitanja održana je u petak, 28. avgusta 2020. godine, u Skupštini Grada Niša.  Na čelu Odbora za administrativna pitanja je Nikola Ilić, a članovi Odbora su Miljana Kostić, Marko Ljubenović, Ivana Cvetković, Vuk Popović, Darko Nikolić i Milena Kostadinović.

Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić prisustvovao je uvodnom delu sednice Odbora i tom prilikom poželeo dobru saradnju i uspešan rad ovog skupštinskog tela. Predsednik Boban Džunić naglasio je da će članovi Odbora u svom radu imati svu potrebnu stručnu pomoć skupštinske službe i njega lično.

 

NA POČETKU MANDATA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA

27.08.2020. godine

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić gostovao je juče na  Niškoj televiziji, u emisiji  Dobar dan i tom prilikom istakao da funkciju predsednika Skupštine grada Niša smatra veoma odgovornom i važnom.

Predsedavati Skupštinom grada znači obezbediti potpunu zakonitost u radu svih njenih segmenata, obezbediti konstruktivnu saradnju sa odbornicima svih odborničkih grupa, usvajati krucijalne odluke u vezi sa nesmetanim i još boljim funkcionisanjem grada. Kako je predsednik naglasio, to se može postići sinergijom sa izvršnim delom vlasti,  uz  rukovođenje interesima svih građana Niša.

Takođe, u izvršenju zadataka koji predstoje, značajnu ulogu će imati i skupštinska tela  – odbori, komisije i saveti. Predsednik Boban Džunić, svestan ukazanog poverenja građana na izborima, iskazao je otvorenost za inicijative ne samo odbornika u novom sazivu, koji će u tom procesu imati stručnu pomoć skupštinske službe i njega lično, već i svih građana, nevladinog sektora i drugih ustanova i institucija u gradu.

Nesporna je činjenica da se efektivnost u radu čitave gradske administracije treba podići na viši nivo, na zadovoljstvo građana, kao i budućih investitora koji će, uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i  Vlade Republike Srbije, realizovati svoje investicije u našem gradu.

 

Gostovanje predsednika Skupštine, Bobana Džunića u emisiji „Između redova“

21.08.2020.

Gostovanje možete pogledati ovde:

Između redovaKako će funkcionisati parlament grada Niša?Gost: Boban Džunić, predsednik Skupštine grada NišaKo će biti predsednik GO Mediana?Gost: Vladmila Bojanić, predsednica SO Mediana

Publicerat av Dušica Dejić Fredag 21 augusti 2020

 

Napredak možemo postići samo marljivim i upornim radom

20.08.2020. godine

Predsednik Skupštine Grada Niša, Boban Džunić, u emisiji „Sa Anom u 13“ na tv Belle Amie istakao je da će se zalagati za sinergiju sa izvršnom vlašću i građanima. Sinergija zakonodavne i izvršne vlasti je prioritet, kao i otvorenost za sve predloge i inicijative građana. Naglasio je da će postojati kontinuitet u razvoju grada i da će se rešavati problemi koji do sada nisu rešeni, a napredak se može postići samo marljivim i upornim radom.

Skupština Grada će funkcionisati na demokratski način  i biće otvorena za sve konstruktivne predloge jer je primarni  cilj dobrobit grada i države. „Građani veruju predsedniku Aleksandru Vučiću i nama. Svojim glasovima dali su nam veliku podršku, ali i veliku obavezu koju treba da ispunimo.“

Predsednik Džunić istakao je da je učešće građana u odlučivanju veoma važno za funkcionisanje grada. Formiranjem mesnih zajednica unapređen je proces i omogućeno je građanima da učestvuju u procesu rešavanja problema u svojim sredinama. Najavio je da će lokalna vlast i dalje biti otvorena za građane kao i do sada, ali će se truditi da institucije i službe funkcionišu mnogo efikasnije.

„Ukoliko sve službe budu radile efikasno manji broj građana će tražiti prijem i mi ćemo se za to zalagati“ istakao je predsednik.

Emisiju možete pogledati ovde: