Branislav Kačar

image_pdfimage_print

Branislav Kačar

Gradski većnik

Branislav Kačar rođen je 26. septembra 1990. godine u Zenici, u Bosni i Hercegovini. Osnovnu, kao i srednju-Mašinsko-tehničku školu završio je u Nišu. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu zaštite na radu gde je stekao zvanje inženjer zaštite životne sredine. Tokom studija, od 2012. do 2014. godine obavljao je funkciju potpredsednika Studentskog parlamenta Fakulteta zaštite na radu.

Radnu karijeru započeo je u JKP „Naisus“ Niš, a 2015.godine prelazi  u EPS, ODS „EPS Distribucija“.

U 2015. i 2016. godini obavljao je funkciju potpredsednika Fudbalskog kluba „Radnički“ Niš, a za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije izabran je u martu 2016. godine.

Godine 2015. organizovao je najveći kik-boks turnir u Srbiji „Naissus fight night“. Jula 2016. godine izabran je za Člana Gradskog veća, zaduženog za omladinu i sport.

U toku četvorogodišnjeg mandata, kroz inicirane i podržane aktivnosti, radio je na unapređenju javnog zdravlja, isticanju svih vrednosti zdravih stilova života, unapređenju sportsko-rekreativnih aktivnosti dece, mladih i građana, kao i drugih sportskih aktivnosti koje su u funkciji unapređenja psihofizičkih sposobnosti građana, stvaranju uslova za izgradnju i održavanje sportskih objekata, podsticanju i podršci radu sportskih organizacija i obezbeđivanju uslova za trening i takmičenje sportista, podsticanju sportskih aktivnosti lica sa invaliditetom. Značajno je unapredio saradnju sa školama i Univerzitetom u cilju intenziviranja obrazovnih i vaspitnih sadržaja, stvaranja uslova za sprovođenje vannastavnih sportskih aktivnosti učenika i studenata, podsticanja istraživačko-razvojnog, vaspitno-obrazovnog i stručnog rada u sportu na naučnim osnovama, kao i medijskoj promociji sporta.

Akcenat u radu stavio je i na unapređenje sportske infrastrukture te su mnogi sportski objekti od izuzetnog značaja za Niš dobili sasvim novo ruho.

Na različite načine podržani su i najbolji studenti i sportisti, kao i sportski klubovi koji su nastavili trend uspeha u kolektivnim, ali i pojedinačnim sportovima. Tako je prvi put u istoriji, u jednoj godini, Grad Niš imao četiri učesnika na međunarodnim takmičenjima: FK Radnički, VK Nais, RK Železničar i RK Naisu.

Za vreme svog četvororgodišnjeg mandata, Branislav Kačar bio je organizator značajnih domaćih i međunarodnih sportskih takmičenja, kao što su: Davis CUP, Kup Radivoja Koraća, Evropsko prvenstvo u košarci za žene i mnoga druga svetska i evropska takmičenja čiji je domaćin bio Grad Niš.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja za doprinos razvoju i unapređenju sporta, kao i specijalnog priznanja koje dodeljuje Udruženje sportskih novinara Niša.

Član je Srpske napredne stranke.