ДОНЕТА ОДЛУКА О ДОБИТНИЦИМА НАГРАДЕ „11.ЈАНУАР” ЗА 2020. ГОДИНУ

image_pdfimage_print

Данас је у Скупштини Града Ниша одржана  II седница Комисије за награде Града Ниша на којој је донета  одлука о добитницима Награде „11. јануар“ за 2020. годину.

Поред председника Скупштине Града, који је по функцији и председник Комисије за награде, седници Комисије присуствовали су и чалнови – градоначелница Града Ниша Драгана Сотировски, представник Универзитета у Нишу проректор проф. др Властимир Николић, представник Епархије нишке протојереј ставрофор Бранислав Цинцаревић и представник Војске Србије пуковник др Слађан Христов.

На Јавни позив који је трајао од 1.12. 2020. године до 15. 12. 2020. године, стигло је 25 предлога – 16 за појединце и 9 за колективе. Председник Скупштине Града Ниша Бобан Џунић, на конференцији за медије истакао је да је  Комисија  имала нимало лак задатак да награди најбоље међу најбољима, оне који доприносе општем напретку и угледу нашег Града,  као и да је  непристрасно и објективно донела одлуку да добитници Награде „11. јануар“ за 2020 годину буду:

у конкуренцији колектива:

–  ДОМ ЗДРАВЉА

–  „ЛУТАЈУЋА СРЦА“, музичка група

У  конкуренцији појединаца:

– мр НОВИЦА С. РАНЂЕЛОВИЋ, економски историчар и публициста, научни радник

– МИЛОЈЕ БРАНКОВИЋ, директор ЕКОТРЕЈДБГ у Нишу и почасни конзул Мађарске у Србији

– САША СЕФЕРОВИЋ, постхумно, анестетичар Клиничког центра Ниш

 

Председник Бобан Џунић је  у своје лично име и у име свих чланова Комисије,  честитао добитницима на заслуженом признању.

Награда се састоји од дипломе, статуете ”Ослободиоцима Града Ниша” и новчаног износа и биће додељена на свечаној седници Скупштине Града 11.1.2021. године, на Дан ослобођења Града Ниша од Турака, на начин који буде диктирала епидемиолошка ситуација.

You may also like...