Потписан Меморандум о изградњи нове фабрике “Џонсон електрик” у Нишу

image_pdfimage_print

150723-johnson-memorandum

У фабрици Џонсон електрик у Нишу потписан је Меморандум о изградњи новог погона ове компаније. Потписивању Меморандума присуствовао је премијер Србије Александар Вучић.

Меморандум су потписали – у име владе министар привреде Жељко Сертић и Града Ниша градоначелник проф. др Зоран Перишић и у име компаније директор Џонсон електрик д.о.о. Маркус Шмиц, потпредседник те компаније за Европу Остин Ванг и заступник Џонсон електрик Лоран Кардон.

Проширење постојећих капацитета требало би, како је планирано, да буде реализовано у наредних пет година.

Премијер Србије Александар Вучић обишао је фабрику Џонсон електрика у Нишу и упознао се са условима рада и процесом производње и истакао да када се у потпуности заврши процес развоја ове компаније у Србији, нишка фабрика ће имати највећи број запослених у Србији.

Тренутно ова компанија запошљава 365 људи, од којих две трећине чине оператери који су сви запослени са евиденције Националне службе за запошљавање у Нишу.

До краја 2015. предвиђени број запослених је 582 радника, а онда ће, како је најављено, тај број да расте пропорционално и како би до 2020. године достигао број од 3.400 радника.

Компанија Џонсон електрик, која се бави производњом мотора, завојница, прекидача, флекс кругова и микроелектронике, први уговор с Владом Србије потписала је крајем 2013. који је подразумевао инвестицију од 15 милиона евра, зграду површине 10.000 квадратних метара и запошљавање до 1.000 радника до средине 2016.

Џонсон електрик је глобална компанија са седиштем у Хонг Конгу и запошљава више од 30.000 људи у више од 30 земаља света.

You may also like...