Акција Агенција зе безбедност саобраћаја у Нишу

image_pdfimage_print

150723-pojas-saobracaj

Данас је у Нишу промовисан ефекат употребе сигурносног појаса, кроз симулацију чеоног судара (симулатор “коса раван”) и превртања возила (симулатор “Ражањ”).

Сви заинтересовани грађани били су у прилици да у потпуно безбедним и контролисаним условима осете ефекат сигурносног појаса у случају саобраћајне незгоде. Циљ ове активности је повећање свести учесника у саобраћају о значају и ефектима употребе сигурносног појаса.

“Заједнички циљ свих нас је да оваквим акцијама учинимо корак у правцу едукације будућих возача, али и да генерално подигнемо свест свих учесника у саобраћају и утичемо на смањење броја саобраћајних незгода” рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић који је и лично пробао симултаор превртања возила.

Агенција за безбедност отпочела је семинар унапређења знања за инструкторе вожње. Ово је нова институција дефинисана Законом о безбедности саобраћаја где су сви инструктори који се у ауто-школама баве обуком возача обавезни да пролазе кроз семинаре унапређења знања у периоду од пет година колико важе њихове лиценце за рад.

На овим семинарима реализују се теме које су значајне за кандидате, оно што они раде у самом процесу обуке, а циљ тога је да се систем обуке у наредном периоду подигне на значајно виши ново.

Семинари се одржавају током целе године и идеја је да се они развијају и унапређују, а паралелно са њима ради са на успостављању семинара за предаваче теоријске наставе и испитиваче на теоријском испиту кандидата за возаче.

You may also like...