Изјава градоначелника Ниша поводом напада Савеза за Србију на град, градску установу културе Симфонијски оркестар и на државни врх

image_pdfimage_print

Поводом неаргументованих напада на град Ниш, на Јавну градску установу културе Симфонијски оркестар и иступе појединаца из странака опозиције последњих дана, градоначелник Ниша Дарко Булатовић изјавио је за медије „да не постоји ни трунка истине у наводима које у јавност већ данима износе представници опозиционог блока – Савеза за Србију“. Булатовић додаје:
„Град Ниш је увек био добар домаћин свакоме ко је уредно и на време пријављивао организовање својих скупова, без обзира којег и каквог су карактера. Оптужбе да „Савезу за Србију“ наводно није дозвољено организовање планираних политичких активности у Нишу, неосноване су и неистините – никада, ни од кога и ни једним актом тај исти савез није затражио коришћење и закуп простора Симфонијског оркестра. Ни од саме установе, нити од било кога у граду.
Како то није први пут да опозиција без икакве основе напада наш град, установе у њему и актуелно руководство Ниша, постављам питање какав је циљ тих напада и настојања да се истин замени неистином. И одговорићу: Њихов циљ је да посумњамо у оно што видимо и да верујемо у оно што нам они кажу. Изрека гласи: „Култура је мера“. Овде, међутим, културе нема, јер се измишља и говори неистина како би се искривила стварност и створила лажна слика у јавности. Они, који би жарко желели да се прихвати та њихова лажна слика, убеђени су да могу да манипулишу грађанима и сматрају да је народ вечити малолетник. И, наравно, хтели би да они буду вечити старатељи тог истог народа. Иако су, што је такође познато, у прошлости водећи ову земљу уништили све што је вредело и што су могли.
-Јасно је као дан да је на сцени покушај изазивања нестабилности и да се стабилна атмосфера претвори у неповерење, како би ућарили они који се у смутним временима много боље сналазе него у у периодима политичке стабилности. Зато отворено питам: „Чему помињање ватре, ако ватре нема“?
Како се баш у исто време догодило да у Народној скупштини посланик Срђан Ного из опозиционог Покрета Двери, који је у Савезу за Србију, скандалозно прети вешањем премијерке Ане Брнабић у центру Београда, а потом и убиством председника Републике Александра Вучића, враћајући Србију у најмрачнија и најтрагичнија времена са почетка Другог светског рата и ранијим периодима, а Бошко Обрадовић челник тих истих Двери дан раније позивао официре и војску на пуч, односно на насиље, у своје и име свих грађана Ниша изражавам чврсто веровање да ће надлежни државни органи и цела српска јавност стати на пут и супротставити се овом и оваквом насиљу на јавној политичкој сцени наше земље.
Ми у Нишу, који се после страховитог пропадања и за кратко време као птица феникс издигао из пепела, имамо посебне разлоге да и у овом тренутку, а из веома добро познатог, великог и континуираног ангажовања и несебичне помоћи коју је наш град добио од врха наше државе у претходних неколико година за свој развој у свим областима рада и живота и за дефинитиван излазак из вишедеценијске кризе, пружимо пуну подршку и премијерки Ани Брнабић и председнику Србије Александру Вучићу и станемо у њихову одбрану против појединаца и група који наметањем насиља и не презајући ни од чега, покушавају да реализују налоге својих страних послодаваца и донатора да се дестабилизује наша земља.
Господо из опозиције, подсећам вас на познату изреку – „Насиље и заговарање насиља су увек пораз“.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић

You may also like...