Састанак са привредном делегацијом из Немачке

image_pdfimage_print

8_2386_1974_nemackadelegacijaУ великој сали градске куће одржан је састанак Градоначелника Ниша проф. др Зорана Перишића председника Привредно-економског савета, представника успешних предузећа из Ниша и представника регионалне привредне коморе са господином Рафаелом Пилчеком, власником фирме “ППР” из Хамбурга, Немачка.

 Пилчек је констатовао да Град Ниш и Нишки регион имају потенцијал за привредни развој и да сматра да је сад прави моменат за долазак привредника из Немачке који желе да инвестирају у нишки регион.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да нишки регион и Град Ниш могу привредницима понудити квалификовану, али на жалост јефтину радну снагу и да је целом региону потребна реиндустријализација.

 Заједнички закључак је да се сарадња може конкретизовати у три кључне области за град, а то су: аграр, индустрија и туризам.

 Господин Пилчек најавио је следећи корак, а то је довођење заинтересованих привредника из Немачке. Нови састанак очекује се ускоро када би заинтересовани немачки инвеститори требало да посете Град Ниш.

You may also like...