У насељу Дуваниште почела изградња социјалних станова

image_pdfimage_print

8_2385_1973_veljailicГрад Ниш за 425 дана добија још две ламеле социјалних станова, на локацији у улици Мајаковског, где су раније изграђене четири ламеле и око 160 станова за ту употребу.

 Том приликом градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић дочекао је министара грађевинарства и урбанизма Велимира Илића. На месту где се планира изградња станова њих двојица су поставили камен темељац.

 На овом месту планирано је да се изграде две ламеле од око 4000 квадратних метара. Од тога је 3100 квадрата намењено продаји, док је остатак предвиђен за закуп. С обзиром на то да је реч о социјалним становима, купци ће, као и до сада, морати да испуне одређене услове. Како је најављено, у понуди ће бити 70 станова. Градоначелник Перишић је приликом постављања камена темељца најавио да ће цена квадрата бити 634 евра.

 Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић рекао је да са градским челницима има одличну сарадњу, а како каже, са градоначелником Перишићем договорио је изградњу још сличних станова. Како је појаснио, реч је о пилот пројекту за који је Светска банка понудила кредит од сто милиона евра, од којег би корист имали и они који имају права на социјално становање, али и грађевинска индустрија.

 Директор градске стамбене агенције Владан Стојановић рекао је да је интересовање за ове станове велико, али да ће критеријуми бити објављени до краја године, односно када буде завршено око 80% станова.

 “Град Ниш је из свог буџета обезбедио тридесет један милион динара за ову намену што са средствима Републике од око четрдесет шест милиона што чини скоро половину потребне суме за изградњу ових станова”, навео је Перишић.

 Укупна вредност изградње ових станова је око 160.000.000 динара, радове изводи предузеће „Тончев градња“, а биће понуђени једнособни, двособни и трособни станови. Рок за завршетак радова је 14 месеци.

You may also like...