Потписани уговори о донацији са Немачком организацијом “Хелп”

image_pdfimage_print

У Градској кући у Нишу данас су потписани уговори о донацији са корисницима програма подршке смањењу сиромаштва и запошљавању немачке организације Хелп.

 cccc,helpУ петом пројекту немачке организације Хелп у Нишу “Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва у Србији” ове године одобрена је 21 појединачна донација и оснивање три кооперативе, односно удружења за рециклажу, производњу компоста и унапређење становања.

 У оквиру пројектне компоненте подршке предузетницима и запошљавању 21 грант вредности од 1.200,00 до 2.400,00 евра добиће пет жена и 16 мушкараца. Нови предузетници ће се највише бавити услужним делатностима (7 рециклажних, 4 пољопривредне и 1 занатска делатност). У оквиру овог пројекта прошле године у Нишу су подржана 24 корисника.

 Поред корисника појединачних грантова, уговоре о донацији потписали су и представници три кооперативе, са најмање 24 члана. У оквиру подршке развоју кооператива, у Нишу су основана три удружења: Удружење за рециклажу “Рециклажни еко центар”, Удружење за производњу компоста “Еко-хумус” и Удружење за грађевинске радове “Махала 1”. Кооперативе ће такође до краја године добити опрему за обављање делатности за које су се регистровале просечне вредности 15.000 евра.

You may also like...