Донација за гимназију “Бора Станковић”

image_pdfimage_print

8_2387_1975_borastankovicГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић посетио је Гимназију “Бора Станковић” у којој је реновирана Свечана сала. Новац за санацију оронуле Свечане сале лична је донација градоначелника Перишића.

“Када сам пре годину дана био гост Гиманзије “Бора Станковић” на њихов дан школе и на отварању “Бориних дана” примитео сам да је сала у којој је приређена свечаност оронула, да има влаге и помало је деловала неугледно за име које носи”, каже градоначелник др Зоран Перишић. “Тада сам обећао директорици школе да је мој задатак да салу доведемо у пристојно стајње за први велики догађај који их очекује. Како нисам хтео тиме да оптерећујем средства којима располаже град одлучио сам да од својих средстава помогнем школи”.

Гимназија “Бора Станковић” је ове године домаћин Републичког такмичења из математике које се одржава 15. маја, па ће награде најбољим математичарима Србије награде бити уручене у Сали која је реновирана.

На личној донацији градоначелнику се у име школе захвалила директорица Љиљана Златановић.

“Како се ради о згради која је под заштитом државе све време рановирања сале ту су били и стручњаци Завода за заштиту споменика који су пратили радове”, казала је Љиљана Златановић. “Презадовољни смо оним што је урађено и надамо се да ће Свечана сала бити до краја уређена не би ли оправдала име које носи”.

Завршавајући обилазак школе градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић је дао још једно обећање. О његовом трошку биће замењена и поломљена стакла на прозорима свечане сале гимназије.

You may also like...