53 године Електронског факултета у Нишу

image_pdfimage_print
53 ГОДИНЕ ЕЛЕКТРОНСКОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУЕлектронски факултет у Нишу данас, после 53 године постојања представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију која је током више од пет деценија изнедрила велики број одличних стручњака. Поводом овог јубилеја у амфитеатру факултета одржана је свечана академија којој су присуствовали професори и студенти и бројне званице.

Градоначелник Ниша прoф. др Зоран Перишић подсетио је на то да је некада Ниш с правом носио титулу града електронике и да је задатак свих нас да покушамо да вратимо некадашњи имиџ града.

„Уписивањем на Електронски факултет студенти нису направили погрешан избор јер он представља институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету и која представља основу за модерну привреду у оквиру технолошког развоја Републике Србије у 21. веку.

Србији је потребна велика енергија којом располажу млади људи са знањем и стручношћу, чиме би се могао покренути развој државе. Знање наших студената је капитал велике вредности који можемо понудити Европи и свету, и то увек имамо  на уму када преговарамо са улагачима.Драго ми је што присуствујем прослави 53 године Електронског факултета  које означавају Вашу преданост и успех у раду факултета „ рекао је градоначелник.

Скупу на Електронском факултету присуствовао је и помоћник министра просвете  проф.др Слободан Ступар као и ректор нишког универзитета проф.др Драган Антић.

You may also like...