Сагласност око развоја Нишке Бање

image_pdfimage_print

САГЛАСНОСТ ОКО РАЗВОЈА НИШКЕ БАЊЕ

На позив председника градске општине Нишка Бања, Зорана Видановића, данас је у седишту ове општине одржан радни састанак са председником Скупштине Града Ниша, проф. др Милетом Илићем. На састанку су потврђени добри односи између Града и општине Нишка Бања, али је констатовано да је потребна чвршћа сарадња, како би развој и статус Нишке Бање у будућности били унапређени.

Једно од отворених питања које је данас покренуто јесте и иницијатива општине Нишка Бања о оснивању месних заједница на својој територији, као додатни вид демократизације локалне самоуправе. Проф. др Миле Илић је, појашњавајући процедуру за реализацију овог предлога, недвосмислено дао подршку таквој иницијативи и изразио очекивање да ће званични предлог убрзо стићи до Скупштине Града.

Председник градске Скупштине и председник општине Нишка Бања, разговарали су и о статусу ове општине, која заслужује посебну бригу по много чему. Констатовано је да су јачање туристичких потенцијала, промоција Бање као здравственог центра и уређење зеленила, важни предуслови за позиционирање Нишке Бање у ред прве категорије бањских одмаралишта у Србији.

Након данашњих разговора ће се приступити и изради средњорочног плана развоја Нишке Бање, који би такође требало да усвоји Скупштина Града Ниша. У светлу ових разговора, председник градског парламента је најавио обнављање предлога о доношењу Закона о градовима, како би се и формално-правно уредили односи и између Града и општина, али и између општина и месних заједница.

Директор ЈКП „Горица“, Игор Јованић, који је такође присуствовао састанку, најавио је посебан концепт уређења зеленила на територији Нишке Бање, с обзиром на посебне карактеристике које Нишка Бања, као туристички центар, поседује.

You may also like...