Још један успешан наступ управе за пољопривреду и развој села

image_pdfimage_print

10_2520_2107_sajamvinaУправа за пољопривреду и развој села, је и ове године узела учешће на Сајму вина и гастрономије који је одржан у нишкој Тврђави.

На штанду Управе, који је био један од најпосећенијих, представили су се најбољи произвођачи вина, ракија и сирева са територије Града Ниша.

Од произвођача вина, истакли су се Слободан Тодоровић из Сићева и Славиша Милојевић из Горњег Матејевца, а од произвођача природних ракија Витомир Игић из Горњег Матејевца и Александар Стојановић из Ниша. Посебно интересовање посетилаца је изазвао асортиман козјих сирева и качкаваља Добрице Радојковића из Островице, који уз помоћ Управе годинама води газдинство примарно оријетисано ка узгоју коза и преради козјег млека.

“Веома ми је драго што смо изазвали оволико интересовање наших суграђана и осталих посетилаца Сајма и што смо показали да произвођачи са нашег подручја имају знање и капацитете да произведу висококвалитетне производе. То је велики подстицај како за запослене у Управи тако и за произвођаче, који уз нашу помоћ могу да развију своју производњу ка врхунском производу”- изјавио је Саша Стоиљковић, начелник Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша.

You may also like...