Потписан уговор о реконструкцији Топлане “Југ”

image_pdfimage_print

8_2509_2096_toplanaУ Градској кући данас је потписан Уговор о реконструкцији Топлане “Југ”. Уговор су потписали Слободан Максимовић директор ЈКП Градска топлана Ниш и представник конзорцијума извођача Давор Крмпот.

Овај уговор се реализује у оквиру програма: Рехабилитација система даљинског грејања у Србији – Фаза 4.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да је – “од прве фазе рехабилитације система даљинског грејања која је започела 2000. Године, до данашњих дана уложено нешто више од 10 милиона еура у систем даљинског грејања у Нишу. Учешће Топлане у све 4 фазе инвестиционих циклуса показало се као добра традиција која је допринела унапређењу и осавремењавању система даљинског грејања.

Решени су проблеми који су годинама узроковали лоше грејање у појединим деловима града. Сада је пред нама још један велики посао који ће унапредити производњу и дистрибуцију топлотне енергије топлане “Југ” која снабдева топлотном енергијом трећину корисника Градске топлане што чини око 10.000 стамбених и пословних јединица”, рекао је градоначелник.

Вредност уговора о реконструкцији топлане “Југ” је 2.274.826,10€. а реализација Уговора отпочеће у току летњег периода 2015. године. Завршетак радова обележиће почетак нове грејне сезоне 2015/2016.

Оваквом реконструкцијом добићемо нов топлотни извор укупне снаге 60МВ што ће допринети:

оСмањењу емисије штетних материја

оПовећању степена корисности топлотног извора ТО Југ

оПоузданијем и сигурнијем раду ТО Југ

У оквиру 4 фазе КФВ програма предвиђени су и пројекти:

-Реконструкција топловодне мреже (укупно 27 деоница) која је у току реализације

-Увођење СЦАДА Система на топлотним подстаницама (Систем за даљинско праћење и очитавање података)

-Рехабилитација мањих топлотних извира и њихова конверзија са мазута на природни гас.

You may also like...