ИН МЕМОРИАМ

image_pdfimage_print

ИН МЕМОРИАМ

 

 

У Нишу је ноћас, изненада, преминуо Небојша Стевановић, секретар Секретаријата за културу Града Ниша

 

Небојша Стевановић рођен је 1961. године у Нишу, где је завршио основну и средњу школу и Правни факултет.

 

Имао је двадесетогодишње искуство у локалној самоуправи у области културе, а од 2014. године обављао је дужност, најпре, начеллника Управе, а потом и дужност Секретара Секретаријата за културу Града Ниша.

 

У својој професионалној каријери радио је и у  Машинској индустрији Ниш (од 1988. до 1999. године), Секретаријату за општу управу (од 1999. до 2000. године), обављао је дужност секретара Секретаријата за јавне службе (од 2000. до 2004. године) и био је запослен у Секретаријату за привреду (од 2004. до 2014. године),

 

Учествовао је годинама у организацији јавних градских манифестација у области културе, Фестивала глумачких остварења играног филма „Филмски сусрети Ниш“, Интернационалних хорских свечаности, Ликовне и књижевне колоније „Сићево“, Нимус-а, Мајске песме, Нисомније,  Nišville џез фестивала, Новогодишњих концерата и Музичког едикта, а учествовао је у бројним међународним пројектима у области културе.

 

Био је председник одбора за културу Еурорегиона Ниш-Софија-Скопље од 2002. до 2004. године и председник Стреличарског Савеза Србије 2 године.

 

Био је ожењен и отац двоје деце.

 

Време комеморације и сахране Небојше Стевановића биће накнадно саопштени.

You may also like...