MUDROST, SNAGA I VERA SVETOG SAVE NEKA NAM BUDU ŽIVOTNA INSPIRACIJA

dav
image_pdfimage_print

Povodom školske slave – Svetog Save, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović  uputio je čestitku predškolcima, đacima, studentima i njihovim nastavnicima.

Dragi predškolci, đaci i studenti, uvaženi vaspitači, nastavnici i profesori, povodom školske slave – Svetog Save, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije čestitke.

Negujući uspomenu na najvećeg srpskog prosvetitelja, sa radošću i ove godine obeležavamo školsku slavu posvećenu Svetom Savi. Na ovaj način mi čuvamo uspomenu na sva njegova dela kao duhovnika i poglavara Srpske pravoslavne crkve, zakonodavca, pisca i književnika, narodnog učitelja i prosvetitelja, zadužbinara i graditelja.

Želim da svima nama mudrost, snaga i vera Svetog Save, budu životna inspiracija, ali i uzor u pronalaženju sopstvenog životnog puta i donošenju najispravnijih odluka.

Negujući i živeći uspomenu na Rastka Nemanjića-Svetog Savu i njegov život i delo, moramo postati svesni trajnosti njegovog prosvetiteljskog rada i ponosno nastavljati put koji nam je on utabao, a to je briga o našim najmlađima, jer jedino ulaganjem u nove naraštaje, u generacije koje dolaze, možemo biti uvereni da je budućnost našeg društva zagarantovana.

Možda Vas zanima i sledeće...