Парада матураната

image_pdfimage_print

8_2458_2045_paradamaturanataПреко две хиљаде матураната из Ниша заједно са својим вршњацима из Србије плесало је данас за крај детињства и почетак зрелости у оквиру традиционалне “Матурантске параде”. Ове године матуранти из Србије плесали су недељу дана после својих вршњака из осталих делова Европе због катастрофалних поплава које су погодиле Србију.

 “Матуранти и средњошколци у Србији су били покретачи волонтерских акција и велики број вас био је укључен у организацију пунктова где се сортирала и прикупљала помоћ, а новчана средства намењена за куповину поклона професорима преусмерили сте онима којима је помоћ најпотребнија.

 Велики број младих људи показао је својим пожртвовањем да Србија са таквом децом има лепу будућност. Ја вам се од срца захваљујем за допринос који сте дали у акцијама прикупљања помоћи за поплављена подручја, а вашим родитљима поручујем да могу бити поносни на своју децу, која израстају у хумане и добре људе, спремне да помогну другима у невољи”, рекао је је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић нишким матурантима који су узели учешће у традиционалној “Матурантској паради” и пожелео успешан плес.

 Српски матуранти тачно у подне, заплесали су на градским трговима уз тактове квадрила, валцера и тако уз сјајну кореографију и послали још једном јасну поруку у свет, поруку љубави и толернације.

You may also like...