1

МУДРОСТ, СНАГА И ВЕРА СВЕТОГ САВЕ НЕКА НАМ БУДУ ЖИВОТНА ИНСПИРАЦИЈА

Поводом школске славе – Светог Саве, Градоначелник Ниша Дарко Булатовић  упутио је честитку предшколцима, ђацима, студентима и њиховим наставницима.

Драги предшколци, ђаци и студенти, уважени васпитачи, наставници и професори, поводом школске славе – Светог Саве, у име својих сарадника и у своје лично име, упућујем вам најискреније честитке.

Негујући успомену на највећег српског просветитеља, са радошћу и ове године обележавамо школску славу посвећену Светом Сави. На овај начин ми чувамо успомену на сва његова дела као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца и књижевника, народног учитеља и просветитеља, задужбинара и градитеља.

Желим да свима нама мудрост, снага и вера Светог Саве, буду животна инспирација, али и узор у проналажењу сопственог животног пута и доношењу најисправнијих одлука.

Негујући и живећи успомену на Растка Немањића-Светог Саву и његов живот и дело, морамо постати свесни трајности његовог просветитељског рада и поносно настављати пут који нам је он утабао, а то је брига о нашим најмлађима, јер једино улагањем у нове нараштаје, у генерације које долазе, можемо бити уверени да је будућност нашег друштва загарантована.