TRAJNI SMEŠTAJ ZA 10 PORODICA INTERNO RASELJENIH LICA NA SELU

  • 20161027_095928
  • 20161027_095711
image_pdfimage_print

Grad Niš i Komesarijat za izbeglice i migracije obezbedili su sredstva za kupovinu 10 seoskih domaćinstava za interno raseljena lica, čime su ovi ljudi napokon dobili trajni smeštaj. Za ovu namenu Grad i Komesarijat za izbeglice obezbedili su 10 miliona dinara, a sa prodavcima i budućim vlasnicima domaćinstava danas je u Gradskoj kući ugovore potpisao Gradonačelnik Darko Bulatović..

Grad i Komesarijat za izbeglice i migracije svake godine objavljuju javne pozive za interno raseljena lica, za obezbeđivanje trajnog smeštaja, kupovinom seoskih domaćinstava u okolini Niša. Ovo je drugi konkurs ovakvog tipa. Prethodnim konkursom, krov nad glavom obezbeđen je za 8 porodica.

Inače, do sada je interesovanje za ovakav vid rešavanja stambenih problema pokazalo 320 porodica i u narednom periodu će se raditi na rešavanju njihovog stambenog pitanja. Prema rečima sada već vlasnika domaćinstava, ovakva pomoć im mnogo znači jer će konačno imati nešto svoje. Porodice koje su od Grada i Komesarijata za izbeglice dobile domaćinstva nemaju pravo na otuđenje istih narednih pet godina.

Možda Vas zanima i sledeće...