Конференција за медије градоначелника Ниша

image_pdfimage_print

Поводом одређених недоумица око реализације пројекта “Нови Ниш” које су се појавиле у јавности, градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић обратио се у Градској кући представницима медија.

novinis“Увидом у целокупну документацију због насталих непријатности око пројекта “Нови Ниш”, желим да јавности предочим следеће податке:

Банкарска гаранција око инвестиције компаније “Clean earth capital” у Нишу постоји и издата је 18.04.2012. године и важећа је 4 године до 17.04.2016. године.

Администратор ове гаранције је Народна банка Србије, а корисник је Град Ниш. Нацрт уговора између Града Ниша и “Clean earth capital” је сачинила Управа за имовину и инспекцијске послове.

Градско јавно правобранилаштво је доставило мишљење 26. 01. 2012. године, а након тога је потписан уговор између Града Ниша и компаније “Clean earth capital d.o.o”.

На основу навода из документације које сам изнео, нетачне су тврдње Љубивоја Славковића изнете у медијима.

Као одговоран човек и градоначелник свих грађана Ниша, жао ми је због настале ситуације и евентуалних непријатности које су проузроковане нашим партнерима из компаније “Clean earth capital”.

Искрено верујем да овај неспоразум неће утицати на даљу реализацију ове инвестиције у нашем граду.

Са моје стране, увек ћу чинити све што је у мојој моћи да се овакве ситуације више не дешавају и чинићу све да Град Ниш буде град у Србији са најповољнијом климом за улагања како страних тако и домаћих инвеститора”, рекао је градоначелник на прес конференцији у Градској кући.

You may also like...