1

ТРАЈНИ СМЕШТАЈ ЗА 10 ПОРОДИЦА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА НА СЕЛУ

Град Ниш и Комесаријат за избеглице и миграције обезбедили су средства за куповину 10 сеоских домаћинстава за интерно расељена лица, чиме су ови људи напокон добили трајни смештај. За ову намену Град и Комесаријат за избеглице обезбедили су 10 милиона динара, а са продавцима и будућим власницима домаћинстава данас је у Градској кући уговоре потписао Градоначелник Дарко Булатовић..

Град и Комесаријат за избеглице и миграције сваке године објављују јавне позиве за интерно расељена лица, за обезбеђивање трајног смештаја, куповином сеоских домаћинстава у околини Ниша. Ово је други конкурс оваквог типа. Претходним конкурсом, кров над главом обезбеђен је за 8 породица.

Иначе, до сада је интересовање за овакав вид решавања стамбених проблема показало 320 породица и у наредном периоду ће се радити на решавању њиховог стамбеног питања. Према речима сада већ власника домаћинстава, оваква помоћ им много значи јер ће коначно имати нешто своје. Породице које су од Града и Комесаријата за избеглице добиле домаћинства немају право на отуђење истих наредних пет година.