Настављају се директни преноси седнице Скупштине Града на НТВ-у

image_pdfimage_print
Прекинута седница скупштине града Ниша биће настављена сутра 18.новембра у стандардном термину са почетком у  9 сати,саопштено је на конфернцији за новинаре градоначелника Ниша проф.др Зорана Перишића и председника Скупштине Града проф.др Милета Илића.
После привременог прекида у обаваљању директних ТВ преноса седница скупштине од стране Нишке телевизије због  разлога правне природе,а услед власничке трансформације ове медијске куће,од сутра ће бити настављен директан пренос  седница Скупштине Града.
Дакле грађани Ниша моћи ће у директном преносу као и до сада да прате седнице Скупштине Града на програму Нишке телевизије.На основу договора који је постигнут са конзорцијумом власника ове медијске куће,директни преноси Град  до краја године неће коштати нити један динар.Планирано је да заседање буде завршено у наредна два дана ,а онда нас очекује још једна седница у децембру,речено је на прес конференцији.
Како  законски није било могуће обезбедити позицију са које би Град платио директне преносе,а у циљу правовременог и непристрасног информисања грађана  и свесни тешке финансијске ситуације у којој се град налази ,конзорцијум власника НТВ-а одлучио је да изађе у сусрет граду и бесплатно преноси  седнице скупштине  .
Седнице града убудуће ће бити преношене употребом стандардног линка,али  са више професионалних студијских камера, него што је то био случај раније и са квалитетнијим видео сигналом ,па ће грађани Ниша моћи несметано да испрате сваки детаљ са седница.

 

You may also like...