Бум фест

image_pdfimage_print

150508-bum-fest

Машинско – техничка школа “15. мај” већ четврту годину за редом организују фестивал спорта БУМ Фест, у склопу кога се организује финале такмичења у бацању бумеранга, јединствено на Балкану.

Бумеранг као борбено средство аустралијских абориџина данас у Нишу производе ученици школе 15. мај који су реализовали једну сјајну идеју зачету у школском кабинету, а то је производња нечега чега нема на нашем тржишту и где се употребом научних законитости и креативниости израђују бумеранзи.

Данас ова школа прави бумеранге различитих облика и величина, од којих су се неки нашли чак и ван граница наше земље. Поред стандардних, какве користе у Аустралији, праве и неке несвакидашње, а однедавно их продају и преко интернета. Производи ученичке компаније из Ниша су јединствени јер, на пример, праве бумеранг у облику слепог миша, кенгура и папагаја, који се као и други, враћа када се баци. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је на отварању манифестације да

“Ова мала школска компанија из године у годину показује колико је важна креативност младих људи која удружена са знањем и предузетничким вештинама показује како се долази до успеха.

Четврту годину заредом имамо такмичење у бацању бумеранга које је ове године и најмасовније, јер учествује велики број средњих школа.

Циљ овог такмичења је пре свега да се млади људи колико толико одвоје од Фејсбука и рачунара, и да се наши ученици мало разгибају и унапреде веома битан сегмент личности, а то је свакако физичка култура.

Град Ниш подржава свако настојање младих људи да радом и знањем дођу до успеха, па је и највиша награда града Ниша 11. јануар додедељена управо креаторима нишког бумеранга”, рекао је градоначелник Перишић.

You may also like...