У Градској кући у Нишу одржана је презентација нацрта Стратегије за бригу о младима

image_pdfimage_print

8_2579_2165_strategijamladiУ Градској кући у Нишу одржана је презентација нацрта Стратегије за бригу о младима Града Ниша за период од 2015-2020. године. Градоначелник Ниша је рекао да је “израда четворогодишњег акционог плана за младе града Ниша базирана на реалним потребама и циљевима младих и њиховом виђењу сопствене будућности у овој средини.

И без неког детаљнијег предзнања, јасно је да у времену у којем живимо огромна незапосленост, скучене могућности за квалитетним организовањем слободног времена, отуђеност и летаргија, представљају неке од проблема који прате данашње генерације младих”, рекао је градоначелник и додао да “решење за унапређење живота младих, је да свакодневно раде на себи, стичу нова сазнања и прилагођавају се променама, како би спремно одговорили на потребе савременог друштва”.

Град Ниш као локална самоуправа која је итекако заинтересована за развој младих и њихов допринос креирању живота на подручју града, свесна је важности и неопходности рационалније и квалитетније расподеле новца из буџета града за потребе младих, али и чињенице да је веома битно и препознати и сачувати талентоване и перспективне појединце.

Јавна расправа о стратегији биће одржана у велико сали Скупштине Града у понедељак 17.11.2014. са почетком у 10 сати.

You may also like...