Већи утицај младих

image_pdfimage_print

9_2462_2048_uticajmladihМинистарство омладине и спорта Владе Републике Србије, започело је процес измене и допуне Закона о младима, који треба да унапреди положај младих и њихов већи утицај на доношење одлука, с обзиром да су млади људи носиоци развоја и будућности земље. Ово је речено приликом данашњег састанка помоћнице министра за омладину и спорт Снежане Клашње са председником Скупштине града Ниша проф. др Милетом Илићем и представницима организација младих Ниша.

 Професор Илић је искористио овај састанак да подржи  иницијативу за поновно оживљавање институције радних акција, као и предлог да се већи број младих укључи у процес одлучивања у органима локалних самоуправа и у састав Скупштине Републике Србије.

 Он је подсетио да ће Скупштина града ускоро започети поступак измене Статута града, што ће бити одлична прилика да се у статут унесу предлози за евентуално увођење обавезе истицања већег броја одборничких кандидата млађих од 30 година.

 Ниш иначе спада у средине које посвећују велику пажњу положају младих. Према речима председнице Савета за младе и народне посланице Адриане Анастасов, Ниш је међу првима у земљи донео Стратегију безбедности младих а приводи се крају и документ Локалног акционог плана за младе. При том у Нишу активно ради Канцеларија за младе а у свим акцијама врло активно учествују и бројне сродне невладине организације, закључила је она.

 Иначе, представници Министарства омладине и спорта у Нишу бораве у оквиру серије округлих столова који ће послужити за прикупљање што већег броја добрих идеја које ће бити преточене у измене и допуне Закона о младима.

You may also like...