Потписан уговор о сарадњи између Града Ниша, организације Хелп и КПЗ-а Ниш

image_pdfimage_print

8_2577_2164_helpkpzУ кабинету градоначелника Ниша данас је потписан уговор о сарадњи између Града Ниша, организације Хелп и КПЗ-а Ниш о сарадњи на компоненти пројекта “Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва у Србији”.

Део овог пројекта је усмерен на стварање могућности за запошљавање маргинализоване групе осуђеника који казну служе у Казнено поправном заводу у Нишу. Хелп ће подржати 10 осуђеника са територије Ниша, након периода извршења казне, са циљем ресоцијализације кроз помоћ у започињању пословне делатности. Поред појединачних донација, биће опремљене кројачка и занатска радионица КПЗ-а Ниш одржане радионице интеграције осуђеника по извршењу казне, и додатно стручно образовање и обука осуђеника и запослених у Казнено поправном заводу Ниш.

Породицама осуђеника, корисника пројекта, биће пружена психо-социјална помоћ и подршка у процесу ресоцијализације.

Општи циљ пројекта је укључивање маргинализованих и социјално угрожених група становништва у друштвени и економски живот земље и смањење сиромаштва међу циљним групама. Главне активности ће се концентрисати на отварање нових радних места путем помоћи грантовима у опреми малим бизнисима и кооперативама, обезбеђивање пословних и стручних обука и образовања као и организовање тематских радионица и пратећих активности умрежавања подржаних корисника из маргинализованих група и релевантних институција и организација.

You may also like...