Најава 17. седнице

image_pdfimage_print
НАЈАВА 17. СЕДНИЦЕ

На предстојећој седници Скупштине Града Ниша, пред одборницима ће се наћи тридесетак тачака дневног реда, претежно из текуће надлежности градског парламента, најављено је на конференцији за медије код председника Скупштине града, проф. др Милета Илића.

Једна од тачака, које ће имати велики симболички значај, биће и доношење Декларације о борби против трговине људима. Предлог ове декларације, заједнички подносе одборничке групе  власти и опозиције, а према Илићевим речима, Ниш ће бити први град у Србији који доноси овакав документ, усаглашен за законском регулативом и стандардима земаља Европске Уније.

Одборници Скупштине града, такође треба да се изјасне и о предлогу за оснивање буџетског Фонда за пољопривреду и рурални развој, као и Одлуке о заштити пољопривредног земљишта и организовању пољочуварске службе.

Веома ће бити важан и сет од 48 одлука о изменама назива улица, чиме ће бити отклоњене аномалије постојања 2 или 3 улице са истим именом. Овим актом, све такве улице добиће нова имена и то претежно знаменитих Нишлија из различитих историјских раздобља а након ових одлука, даваће се имена искључиво новопројектованим  улицама.

Коначно, закључио је председник Илић, на наредној седници одлучиваће се и о предлогу Одлуке о почетку изградње храма Св. Василија Острошког у насељу Дуваниште, што је плод вишегодишњих припрема и договора представника житеља овог дела Ниша, Епархије нишке и Града Ниша.

Предстојећа 17. Седница Скупштине Града Ниша, одржаће се у петак 29. новембра.

You may also like...