Пријем за еминентног музичког уметника флаутисту Емануела Паиа

image_pdfimage_print

8_2573_2160_flautista (1)У Градској кући у Нишу приређен је пријем за еминентног музичког уметника флаутисту Емануела Паиа који ће наступити на 40. јубиларном НИМУС-у.

 Врхунског и светски познатог уметника примио је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, који је пожелео добродошлицу и изразио захвалност овом музичару светског реномеа који ће обележити саму завршницу 40. Нимуса.

 Швајцарско-француски флаутиста Емануел Паи један је од најпрестижнијих музичара данашњице.

 Са 22. године придружио се Берлинској филхармонији као прва флаута под диригентском палицом Клаудија Абада, где је и даље запослен.

 Поред ангажмана у Берлину има успешну међународну каријеру као солиста и камерни музичар. Маестро Паи редовно учествује на водећим музичким фестивалима широм Европе, САД-а и на далеком истоку.

 Нишка публика ће на свечаном затварању моћи да ужива у музици прве флауте Берлинске филхармоније, Емануела Паија, који ће извести композиције Моцарта, Борнеа и Грига.

 Емануел Паи ће на затварању свирати Г-дур Концерт за флауту и оркестар, као и Брилијантну фантазију Борнеову, из опере “Кармен”. Већ два пута је био у Београду, а ово ће бити први наступ врхунског флаутисте пред нишком публиком.

You may also like...