Инфо дани универзитета у Нишу

image_pdfimage_print

8_2408_1997_iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinfodaniСви заинтересовани за студирање на неком од Факултета нишког Универзитета, шире информације о студијским програмима и условима уписа, могу добити на Инфо-данима, који су данас отворени у холу Електронског факултета. На овај начин, високошколске Установе помажу матурантима да се лакше определе за факултет, чије ће им образовање омогућити долазак до жељеног занимања.

 Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић поручио је будућим студентима да свака наука има своју посебну тежину, јер предствља извор будуће праксе И да је Унивезитет у Нишу показао управо у пракси да су у окриљу наших 13 факултета стасале генерације добрих стручњака у различитим областима.

 “Од вас с очекује да као академски грађани ове земље, будући интелектуалци, будете стубови који сваке године израстају из темеља са задатком да ојачају земљу И буду основа надамо се лепше будућности.

 Случајно или не наше друштво данас је медицински речено инфицирано најразличитијим облицима неправде и корупције, зато је на неки начин лек у вашим рукама, а он значи стасавање нових генерација које ће доследно поштовати закон И кроз стивање нових знања борити се против свих друштвених девијација”рекао је градоначелник

 На информативним штандовима свих 13 факултета нишког Универзитета понудило је студијске програме и услове уписа. Организоване су и посебне презентације за матуранте који желе да се детаљније информишу о образовним профилу и струци коју планирају да изаберу.

 Приликом отварања ове дводневне манифестације, градоначелник Зоран Перишић је будућим бруцошима поручио да добро промисле, пре него што донесу коначну одлуку о будућем позиву.

 Нишки Универзитет послао је предлог ресорном Министарству да у наредној школској години одобри упис 3137 буџетских и 1621 самофинансирајућег студента. Цене уписа нису промењене у односу на пролу годину и биће од 44. 000 динара колико је на Технолошком факултету у Лесковцу, па до 120. 000 динара на овдашњем Факултету уметности.

You may also like...