Подршка за “Младе амбасадоре”

image_pdfimage_print

9_2536_2123_sgmladiambasadoriУдружење „Млади амбасадори“, представља веома позитивну и вредну иницијативу која заслужује пуну подршку.  Посебну вредност овог пројекта чини едукација младих основаца и средњошколаца, да раде на усавршавању вештина потребних будућим доносиоцима одлука, наглашено је приликом данашњег пријема за представнике овог удружења код председника Скупштине Града Ниша, проф. др Милета Илића.

Представљајући начин рада, председник удружења Бранко Крсмановић, рекао је да је већ изабрано 250 младих амбасадора, који ће деловати у својим основним и средњим школама. Они ће својим вршњацима,  пре свега промовисати културне садржаје у граду. Пројектом је планирано да се активност прошири и на област спорта и бизниса, са циљем да се, на тај начин афирмишу локални спортски садржаји и ненасиље у спорту, као и пословно предузетништво младих.

Председник Илић је посебно истакао да се кроз овакве пројекте млади људи активно укључују у развој локалне демократије и понудио да, у својству председника градског парламента, организује посете седницама Скупштине града за које буду заинтересовани млади амбасадори. Уз то, град ће удружењу  радо уступити на коришћење и Велику салу у којој се одржавају седнице Скупштине града, и организовати обиласке појединих градских институција, речено је на пријему за удружење „Млади амбасадори“ у кабинету председника Скупштине града.

You may also like...