Отворен Клинички центар у Нишу

  • klinicki 2
  • Klinicki
image_pdfimage_print

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовaо је отварању Клиничког центра Ниш.

“Када погледам ову зграду знам да Србија неће одустати. А ово је први клинички центар у Србији који је завршен. Није никада завршен ни онај чувени београдски Клинички центар Србије, а већ се спремамо да правимо нови. Обећавам вам да ћемо завршити и тај у Београду, и онај у Крагујевцу, и у Новом Саду. И сваки нови задатак ћемо завршити – и болницу и фабрику и пут – завршићемо. Не да бисте нас ви хвалили или због избора, него зато што је то наша обавеза и посао”, рекао је Вучић у Нишу.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је  да је огромна ствар после дугог низа година завршити радове на том здравственом центру и најавила да предстоји завршетак Клиничког центра Србије у Београду и Клиничког центра Војводине у Новом Саду.

Брнабић је рекла да ће бити тако настављено и убудуће и да следи завршетак Коридора 10 и наставак Коридора 11, као и њихово повезивање аутопутем између Појата и Прељине.
Она је рекла да предстоји и завршетак Научно-технолошког парка у Новом Саду, као и изградња Научно-технолошког парка у Нишу.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар је у обраћању подвукао да је пре три године на месту данашње нове зграде КЦ Ниш било блато и мочвара, а да је данас ту савремени објекат који је симбол новог времена и новог здравства.
Лончар је рекао да је захваљујући ангажману председника Србије Александра Вучића реконструкција постојеће зграде и изградња нове приведена крају.
Министар здравља је подсетио да у Нишу већ постоје два линеарна акцелератора за зрачну терапију, а да се отвара и трећи, те да неће бити листи чекања ни за зрачење онколошких пацијената.

У обнову и изградњу ове  здравствене установе, која се простире на 45 хиљада квадратних метара, укључујући и набавку нове опреме, уложено је 50 милиона евра, а први пацијенти биће примљени до краја године.
Отварање тог центра резултат је мера Владе Србије на унапређењу здравственог система.
Улагања у здравствену инфраструктуру, опремање и модернизација свих здравствених установа, су међу приоритетима Владе, у циљу побољшања рада и бриге о пацијентима.

You may also like...