100. седница Градског већа

image_pdfimage_print

7_2510_2097_kucaГрадско веће усвојило је на данашњој седници решење о постављању начелника и то у Управи за образовање Јелица Велаја, у Управи за културу Небојша Стевановић и у Управи за омладину и спорт Горан Ђорђевић, а за заменика начелника ове управе постављен је Душан Пројовић.

Градско веће усвојило је и извештај о реализацији буџета града за период јануар-јун 2014, а градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је после седнице Градског већа да није задовољан реализацијом буџета када је у питању прилив средстава и да је и даље главни проблем плаћање раније преузетих обавеза.

Градоначелник је после седнице најавио да ће до краја ове године бити у потуности завршен Храм Светога Цара Константина и царице Јелене, након чега ће бити предат на даљу употребу Српској православној цркви. Реконструкција храма Светог Николе у селу Хум биће завршена током следеће године.

Планом изградње предвиђена је изградња тротоара на Византијском булевару у делу према хипермаркету “Дис”, док ће у општини Палилула бити реконструисана улица Змаја од ноћаја и Мерошинска. У Нишкој бањи у улици Цариградској код железничке станице биће урађена пумпна станица, завршиће се и реконструкција водоводне мреже у улицам Милорада Вељковића Шпаје и улице у селу Габровац у дужини од 80 метара.

За следећу годину када је у питању план изградње приоритет ће бити реконструкција у Зетској улици и проналажење адекватног решења за халу Чаир која је због свог висинског положаја константно угрожена атмосферским падавинама.

Град је купио четири путничка возила марке Дачија Сандеро која су намењена Дому здравља уНишу, управи за комуналне делатности, управи за привреду и градској служби одржавања и комуникационих технологија. За куповину возила град је издвојио нешто преко 3 милиона и тристотине хиљада динара.

Градско веће усвојило је и решење којим се одобрава додела легитимација за бесплатан превоз у јавном градском и приградском саобраћају за волонтере фестивала Нишвил од 8-18. августа.

You may also like...