Апликација “Ниш прича”

image_pdfimage_print

8_2511_2098_nispricaУ простору галерије у нишкој тврђави данас је представљена апликација “Ниш прича” или “Niš Talking”, коју су заједничким снагама креирали Телеком Србија и Туристичка организација Ниш. Ово је најпоузданији, свеобухватни двојезични водич кроз најзначајније културно-историјске знаменитости града и околних амбијенталних целина. БЕСПЛАТНА апликација садржи офлајн мапе, основне податке и занимљивости о градским локацијама које треба посетити, аудио водич, историјске фотографије, као и руте које повезују локације у логичне целине. Посебну погодност нуди функција “проширене стварности”, која ће вас на једноставан и забаван начин провести кроз богату историју Ниша. Након преузимања апликације, нема додатних трошкова роминга.

Ниш прича вам нуди прегледан водич кроз скоро 50 најзначајнијих локација – њихов историјат, најзначајније догађаје, прве сачуване фотографије. Истражили смо за вас њихову скривену историју, како би споменици сами проговорили о својим градитељима, личностима које представљају, њиховом значају за историју града и Србије.

Усмерите телефон у било ком правцу, укључите “измењену стварност” и помоћу ваше камере пронађите најближе локације. Додирните иконицу са жељеном локацијом – отвориће вам се приче о тој знаменитости које можете преслушати и путем аудио снимка, као и историјске фотографије њеног некадашњег изгледа. Аудио водич вам омогућава да разгледате грађевине, да се усредсредите на њену архитектуру и детаље, а не на екран телефона.

Апликација се може преузети на Google Play (Android), као и на App Store (iOS).

You may also like...