Отворен „Нишвил 2016.“

image_pdfimage_print
У здању нишке Тврђаве отворен је  Нишвил Џез фестивал који представља престижни музички догађај који окупља реномиране светске музичаре и поштоваоце овог специфичног музичког жанра
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић  уручио је Љубомиру Матијаци чувеном тромбонисти награду за животно дело на отварању фестивала Нишвил 2016.
Матијаца је легенда џез сцене , овим музичким жанром бави се од средине педесетих година прошлог века.
Ове године стиже нам  и новина ,под слоганом “никад не лупај бубњеве” на предстојећем Нишвилу одржаће се такмичење у свирању бубњева на новом “Ер стејџу” на надувавање,што је савакако додатна атракција за све посетиоце.
Сваке године број посетилаца расте па ће и ове године верујемо преко  100 хиљада људи моћи да ужива у музици и пратећим садржајима овог престижног фестивала.
Ниш ће и ове године током трајања фестивала Нишвил бити у бојама џез волонтера. Препознатљиви на сваком кораку шириће позитивну енергију и дати велики допринос успешној организацији Нишвила.
На овогодишњем фестивалу наступиће и Биља Крстић  рођена Нишлијка која се након веома успешне поп каријере као чланица више састава, али и као солиста, са још већим успехом отиснула у етно  воде .
Први контакт са музичком традицијом интерпретираном на уметнички начин имала је још као ученица нишке средње музичке школе и чланица школског ансамбла „Хор Младих – Др Војислав Вучковић”  и то  у време највећих успеха тог хора: победе на СФРЈ такмичењу у Цељу, незваничне титуле најбољег европског мешовитог хора на такмичењу у белгијском Нерпелту и победе на светском конкурсу  Би Би Сиј-а: „Нека народи певају”.

 

You may also like...