Више новца за планску документацију

image_pdfimage_print

19254521651643218526263Чланови Градског већа, на 68. седници којом је председавао заменик градоначелника Љубивоје Славковић, једногласно су усвојили амандман  на Предлог програма уређења грађевинског земљишта и изградње са финансијским планом за 2014. годину.

 Како је образложио начелник Управе за планирање и изградњу Родољуб Михајловић, овим амандманом мења се износ средстава за израду планске документације са 35 на 50 милиона динара, а до ове цифре дошло се након консултација са Заводом за урбанизам.

 – Првобитно је било планирано 70 милиона динара, а 35 милиона динара биле су пренете обавезе. Проценили смо да је то неприхватљиво зато што нас за 2014. годину очекује израда треће фазе планске документације за општине Палилула, Црвени Крст, Нишка Бања и Пантелеј. Ова фаза је битна јер се према генералном урбанистичком плану управо ту налазе радне зоне, а овим средствима, са додатних 15 милиона, стварају се услови да већ јануара месеца наредне године започнемо израду планске документације. Очекујемо да 2014. године завршимо трећу фазу израде планске документације и тако заокружимо читав градски део Града Ниша. Преостаће четврта фаза 2015. и 2016. године, када ће се урадити планска документација за околна села, рекао је члан Градског већа Срђан Васковић.

 Он је истакао да је планска документација основни услов за бољу комуналну опремљеност села и пре свега за решавање правно-имовинских проблема.

 Према образложењу начелника Управе за планирање и изградњу Родољуба Михајловића, средства су обезбеђена тако што се одустало од изградње моста на Кутинској реци, који наредне године неће моћи да буде изграђен управо због недостатка планске документације, и тако што се одустало од замене столарије на установама културе, за шта је првобитно било планирано три милиона динара.

You may also like...