Одлука о добитницима награде

image_pdfimage_print

9_2420_2009_logoКомисија за доделу најзначајније награде града Ниша 11. Јануар, на данашњој седници, донела је једногласну одлуку да ове године буду додељене 3 колективне и 4 појединачне награде, саопштио је на конференцији за медије председник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић, уједно председник комисије за доделу награде.

Колективне награде додељене су:
1. Најстаријој нишкој гимназији Стеван Сремац, која ове године обележава 135 година постојања.
2. ФК Раднички, који обележава 90 година од оснивања.
3. Симфонијском оркестру, који ове године слави 60 година рада.
Појединачне награде, ове године добили су:
1. Постхумно, бившој председници Удружења самохраних мајки Мирослави Јовановић,
2. Светски познатом виолинисти Немањи Радуловићу,
3. Јовану Милићу, ученику 3. разреда средње машинске школе
4. Директору К. Ц. Ниш, проф. др Зорану Радовановићу.
Образлажући одлуку комисије, председник Илић је нагласио да су награде дате за изузетне вишегодишње резултате свих награђених, као и за њихов допринос популаризацији Ниша.

Без намере да умањи резултате осталих добитника, Илић је посебно образложио избор Јована Милића, који је до сада, најмлађи добитник. Њега су предложили ђаци средње машинске школе, не само зато што је један од најбољих ученика, већ и због тога што је исказао надпросечну предузимљивост, с обзиром да је оснивач ученичке компаније у која се бави израдом бумеранга различитих карактеристика. Уз то Милић је и иницијатор редовних акција на уређењу школе и других делова града, додао је Илић.

Награде ће бити уручене на свечаној седници Скупштине града, која ће се одржати 11. Јануара у Народном позоришту, а уз диплому добитници равноправно деле и новчани износ од 500.000 динара.

You may also like...