УЧЕСНИЦИ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ У СИЋЕВУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

image_pdfimage_print

Учесници 52. Ликовне колоније у Сићеву посетили су данас Градску кућу у Нишу, где су им домаћини били градоначелник Ниша Дарко Булатовић и чланица Градског већа задужена за културу Јелена Митровски.

Градоначелник Дарко Булатовић пожелео је добродошлицу гостима и осврнуо се на велики значај саме колоније, која представља својеврсни бренд Ниша а то је заслужила својим постојањем дужим од пола века. Он је нагласио да ће изградња ауто-пута и удаљавање саобраћаја, учинити да тај крај сачува своју природу и лепоту, коју уметиници већ један век преносе на своја платна.

Чланица Градског већа Јелена Митровски изразила је велико задовољство бројем учесника овогодишње колоније и пожелела уметницима брз повратак у Ниш у нади да ће тада имати још боље услове за свој стваралачки рад. Учесници су пренели утиске из Сићева и посебно нагласили да је квалитет уметничких дела која овде настају на изузетном нивоу и да заслужују да у Сићеву постоји стална поставка коју ће љубитељи уметности моћи да виде кад год пожеле.

Ликовну колонију у Сићев је иначе основала 1905. године очарана лепотом Сићевачке клисуре, српска сликарка Надежда Петровић и још тада окупила своје словеначке и хрватске колеге.

You may also like...