Презентација апликације виртуелни матичар

image_pdfimage_print

maticar16854136546521684Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и директор РРА Југ Бојан Аврамовић потписали су протокол о реализацији апликације виртуелни матичар којом ће бити омогућено нашим људима у расејању да једниставно добију документа која издаје Градска управа.

 Градоначелник је пре потписивања протокола прочитао мејл из Чикага, у којем се кратко каже “Хвала”, што довољно говори о значају ове апликације.

 “Ниш је први град у Србији који омогућава овакву услугу која се састоји у томе да наши грађани могу добити документа која издаје локална самоуправа и то тако што ће попунити апликацију на сајту и платити платном картицом а документа стижу поштом. Најважнија су свакако документа попут извода из матичне књиге рођених и умрлих и уверење о држављанству. Једним кликом и попуном образаца у апликацији овај некада мукотрпан посао, сада се лако се реализује”, рекао је градоначелник.

 “Нећемо дозволити да се покидају везе са иностарнством, јер велики број младих људи живи у иностранству и оваквим поступцима желимо да покажемо спремност да желимо да се ови млади људи једнога дана врате, а свакоако да је у реализацији ових активности значајну улогу имала наша Канцеларија за дијаспору”, оценио је градоначелник Перишић.

  Протокол са РРА је потписан, јер је преко ове агенције отворен девизни рачун како би се извршио пријем девизних средстава из иностранства путем платних картица.

You may also like...