ВЛАДА СРБИЈЕ И ЕИБ ПАРТНЕРИ НА НОВИМ ПРОЈЕКТИМА УГОВОРИ ЗА ПРОЈЕКАТ МОДЕРНИЗАЦИЈЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ПРУГЕ НИШ-ДИМИТРОВГРАД

  • 01312018.EiBanka-3
  • 01312018.EiBanka-9
image_pdfimage_print

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са председником Европске инвестиционе банке Дариом Сканапјеком о текућим и новим инфраструктурним пројектима који се реализују уз подршку ЕИБ-а. Састанку, одржаном у Влади Републике Србије, присуствовао је и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

 

Потпредседница Михајловић на састанку је захвалила Сканапјеку на доброј сарадњи са ЕИБ-ом на важним инфраструктурним пројектима које Србија реализује, пре свега у области путне и железничке инфраструктуре.

 

Овом приликом је речено да ће Влада Србија и ЕИБ наставити да раде партнерски и на завршетку текућих пројеката, као и на новим пројектима. На данашњем састанку потписани су и уговори за пројекат модернизације и реконструкције  пруге Ниш-Димитровград за Србију који су од великог значаја, јер то значи наставак модернизације стратешки важног правца, Коридора 10, и још боље повезивање са регионом и Европом.

 

Дарио Сканапјеко, председник ЕИБ-а, рекао је да је ЕИБ задовољан динамиком повлачења кредитних средстава, и нагласио да је ова институција фокусирана на подршку пројектима који доприносе повећању конкурентности Србије.

You may also like...